Американці проявили рекордний інтерес до виборів, що добре для Клінтон - WP

Американці проявили рекордний інтерес до виборів, що добре для Клінтон - WP

Укрінформ
Пошукова система Google зареєструвала рекордно високу кількість запитів від американських користувачів щодо місця розташування виборчих дільниць, а явка на ранніх голосуваннях б'є попередні рекорди.

Про це пише в вівторок центральне американське видання The Washington Post.

"Дані пошукової системи Google свідчать, що кількість запитів "де голосувати" з початку листопада приблизно удвічі більше, ніж це було на президентських виборах у попередні роки в 2004-му, 2008-му і 2012-му роках", - йдеться у матеріалі.

Більш абстрактні пошукові запити, такі як "голосування" показують аналогічну картину, пише видання. Люди хочуть знати не тільки, де відбувається процес голосувань, але також конкретну практичну інформацію про те, як зареєструватися, як проголосувати, а також цікавляться правом голосу.

Інші ознаки посиленої виборчої активності вказують на більш високу, ніж зазвичай, явку виборців на ранніх голосуваннях 2016 року, за участю понад 47 млн виборців. Попередній рекорд сягав 32 млн у 2012 році, зауважується в публікації.

"Дострокове голосування також вказує на те, що участь латиноамериканців може досягла рекордного рівня цього року. Очевидно, це буде на користь Гілларі Клінтон, враховуючи рекордно низьку підтримку Трампа серед цих виборців", -зазначає видання.

Загалом, інтерес громадян до виборів може бути сприятливим фактором для кампанії Клінтон.

"Найчастіше більш висока явка виборців йде на користь демократам", - цитує видання з цього приводу політолога Майкл Макдональда.

Це пояснюється тим, що демографічні групи, які історично мають низькі показники явки - меншин і молодь, як правило, надають перевагу кандидатам від Демократичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-