Перші американські міста оголосили результати виборів - перемагає Клінтон

Перші американські міста оголосили результати виборів - перемагає Клінтон

Укрінформ
У американських містах Діксвілль, Хартс Локейшн, Міллзфілд вже підбили підсумки голосування. У двох з трьох міст штату Нью-Гемпшир виграла кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє АР.

"Клінтон отримала більше голосів у Діксвіллі та Хартс Локейшн, тоді як у Міллзфілді переміг Трамп", - повідомили на виборчих дільницях.

Відповідно до законодавства штату Нью-Гемпшир, громади, де менш ніж 100 виборців, можуть отримати дозвіл на початок голосування опівночі та закрити дільниці, щойно всі зареєстровані виборці проголосували.

Мешканці цих міст гордяться, що голосування на виборах вони починають і закінчують раніше за інших американців, відповідно, й результати їхнього волевиявлення оголошують першими.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в США відбуваються президентські вибори. За підсумками останніх соцопитувань Гілларі Клінтон ще в понеділок випереджала Дональда Трампа на кілька процентних пунктів. Однак, враховуючи специфіку виборчої системи в США, кандидати змагатимуться не стільки за кількість виборців, скільки за перемогу в кожному зі штатів. При цьому ключовими для них залишаються так звані swing-states, де шанси кандидатів приблизно однакові, а кількість виборщиків з них визначить переможця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-