Порошенко обговорив із мером Любляни обмін досвідом у містоплануванні

Порошенко обговорив із мером Любляни обмін досвідом у містоплануванні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Словенія, зустрівся із мером столиці Словенії Зораном Янковичем. Сторони обговорили можливість обміну досвідом у сфері містопланування.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Мер Любляни ознайомив Петра Порошенка із заходами, вжитими владою міста щодо планування руху громадського транспорту та створення комфортних умов для пішоходів і туристів. Президент України відзначив, що цей досвід може бути корисним і для українських міст, насамперед - Києва", - йдеться у повідомленні.

Глава Української держави також привітав Зорана Янковича з отриманням містом Любляна в 2016 році нагород "Зелена столиця Європи" від Єврокомісії та "Золоте яблуко" від Міжнародної федерації журналістів і письменників, які пишуть про туризм.

"Порошенко відзначив зацікавленість у вивченні досвіду ефективного управління коштами та встановленні більш тісної взаємодії між столицями України та Словенії, враховуючи те, що Любляна займає одне з перших міст в Європі за показниками безпеки та екологічності, зокрема й утилізації сміття", - повідомили у президентській прес-службі.

Глава держави також зазначив, що досягнута за результатами його візиту до Словенії домовленість стосовно відновлення прямого авіаційного сполучення між двома державами сприятиме нарощуванню ділових та туристичних зв'язків між столицями України і Словенії.

Президент України зробив запис в Книзі почесних гостей. Мер Любляни подарував Президенту України дерев'яну скульптуру, яка символізує мир.

Крім того, президентське подружжя разом з мером прогулялися вулицями Любляни та поспілкувалися з мешканцями міста.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-