Уряд Британії подасть апеляцію на рішення суду стосовно Brexit

Уряд Британії подасть апеляцію на рішення суду стосовно Brexit

Укрінформ
В уряді Великої Британії заявили, що подадуть апеляцію на цьому тижні на рішення Високого суду Лондона щодо неможливості запуску процесу виходу країни з Європейського Союзу без схвалення парламенту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Цілком ймовірно, що слухання буде призначено у Верховному суді на початку грудня. Ми сподіваємося, що рішення буде ухвалене невдовзі після цього», - заявив міністр з питань Brexit Девід Девіс в парламенті.

За його словами, терміни запуску статті 50, яка регулює процедуру виходу країни-члена з ЄС, залишаються незмінними. Почати процедуру виходу з ЄС в британському уряді планують у березні 2017 року.

Як повідомлялося, 3 листопада у Британії Високий суд ухвалив, що уряд не може оголосити про набуття чинності статтею 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

У свою чергу уряд Великої Британії заявив про намір оскаржити це рішення. Очікується, що Верховний суд розгляне апеляційну скаргу на початку грудня.

Раніше видання The Guardian опублікувало таємний аудіозапис, на якому Тереза Мей висловлює побоювання та небажання виходу Британії з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-