Вибори у Болгарії: ЦВК обробила майже 80% бюлетенів, лідирує Радєв

Вибори у Болгарії: ЦВК обробила майже 80% бюлетенів, лідирує Радєв

Укрінформ
ЦВК Болгарії оприлюднила попередні результати голосування на виборах президента: після обробки 77,2% бюлетенів генерал-майор у відставці, висуванець Болгарської соцпартії Румен Радєв набирає 25,63% голосів, а голова парламенту, представниця правлячої партії ГЄРБ Цецка Цачева - 22,08%.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На ранок понеділка оброблено 77,2% бюлетенів, отриманих від виборчкомів по країні та близько 70% - від закордонних виборчкомів», - повідомила радник Центрвиборчкому Камелія Нейкова.

На третьому місці виборчих перегонів - представник проросійської партії «Атака» Красимір Каракачанов - він набирає трохи більше 15% голосів.

Згідно з оприлюдненими результатами, близько 6% виборців проголосували «Проти усіх кандидатів».

Явка на виборах становила близько 54% виборців.

Згідно з болгарським законодавством, другий тур президентських виборів відбудеться у неділю, 13 листопада.

Як повідомлялося, в неділю, 6 листопада, у Болгарії пройшли всенародні вибори президента. На посаду президента країни претендує 21 кандидат - представники різних політичних партій, коаліцій та громадсько-політичних рухів.

На референдумі, що відбувся цього ж дня у Болгарії, громадяни проголосували за запровадження процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах (близько 79%). Вони підтримали також мажоритарну систему парламентських виборів (70% голосів), а також висловилися за розподіл бюджетних коштів для партій (з розрахунку 1 болгарський лев - 0,5 євро за кожен отриманий голос) на останніх парламентських виборах (близько 80%).

Явка на референдумі становила близько 44%.

Відзначимо, що це перші в історії Болгарії вибори, коли голосування стало обов'язковим для кожного виборця. Згідно із законодавством, якщо виборець двічі на одних і тих самих виборах, наприклад, на виборах президента, не бере участі у голосуванні, він автоматично виключається з реєстру виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-