Коаліція зробить все можливе, щоб вибити ІДІЛ з Ракки – глава Пентагону

Коаліція зробить все можливе, щоб вибити ІДІЛ з Ракки – глава Пентагону

Заява
Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Міжнародна коаліція на чолі зі США підтримає всіма можливими силами операцію сил самооборони зі звільнення від "ІДІЛ" сирійського міста Ракка, яке терористи вважають своєю столицею.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Пентагоном у неділю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю сьогоднішню заяву сил самооборони про початок операції зі звільнення міста Ракка від варварського захоплення "ІДІЛ". Спроби ізолювати та зрештою звільнити Ракку знаменують собою наступний крок кампанії нашої коаліції", - наголосив глава оборонного відомства США.

Він припустив, що як і в Мосулі, боротьба буде нелегкою, і попереду доведеться докласти важких зусиль. Однак, за його словами пора "покласти край фантазіям про халіфат "ІДІЛ" та усунути здатність цього угруповання здійснювати теракти проти Сполучених Штатів, наших союзників і наших партнерів".

При цьому міністр оборони підкреслив, що Міжнародна коаліція "продовжить докладати всіх можливих зусиль, щоб допомогти місцевим силам у Іраку та Сирії домогтися неминучої поразки "ІДІЛ", на яку вони заслуговують".

Як повідомляв Укрінформ, підтримуваний США альянс сирійських повстанців "Демократичні сили Сирії" оголосив 6 листопада про початок операції, метою якої є звільнення фактичної столиці "Ісламської держави"  - міста Ракка на півночі Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-