Дизельний скандал: У ФРН розслідують дії голови наглядової ради Volkswagen

Дизельний скандал: У ФРН розслідують дії голови наглядової ради Volkswagen

Укрінформ
Прокуратура німецького міста Брауншвейг розпочинає  розслідування проти голови наглядової ради автоконцерну Volkswagen Ганса Дітера Петча за підозрою в маніпулюванні ринком у той час, коли він обіймав посаду фінансового директора компанії.

Про це в неділю, 6 листопада, заявили в самому автоконцерні, повідомляє Deutsche Welle.

"Формальним приводом для початку розслідування стала заява німецької федеральної наглядової установи на ринку фінансових послуг (Bafin)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, слідство перевіряє інформацію про те, чи керівництво концерну VW навмисно запізно надало акціонерам та іншим гравцям на ринку вже відому на той момент інформацію про маніпуляції із програмним забезпеченням в низці автомоделей. До своєчасного інформування фінансового ринку про суттєві події та зміни в компаніях, акції яких котуються на біржах, у Німеччині зобов'язує закон.

Таким чином, Петч став третім топ-менеджером VW, проти якого ведеться слідство у справі про маніпуляції ринком у зв'язку з "дизельним скандалом".  22 червня прокуратура міста Брауншвейг почала розслідування за цією ж підозрою проти колишнього гендиректора концерну Мартіна Вінтеркорна та Герберта Дісса, який відповідає за бренд легкових автівок Volkswagen.

Фото: amsrus.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-