Уряд Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

Уряд Пакистану просять не депортувати біженку з обкладинки National Geographic

Укрінформ
Влада в провінції Хайбер-Пахтунхва просить центральний уряд не депортувати з Пакистану афганську біженку Шарбат Гулу, яка стала відомою завдяки своєму дитячому фотопортрету на обкладинці журналу National Geographic.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Федеральна влада повинна надати офіційний статус біженця Гулі, що поліпшить імідж Пакистану загалом, переконують в провінції, де й була затримана 26 жовтня нині доросла 40-річна "афганська дівчинка", - йдеться у повідомленні.

Вже завтра, 7 листопада, збігає термін її 15-денного ув’язнення за звинуваченням у використанні підроблених документів, після якого вона має бути відправлена назад до Афганістану. Також жінці присудили виплату штрафу у 110 тисяч рупій (приблизно 1100 доларів).

Організація Amnesty International 4 листопада назвала депортацію Гули "загрозливою несправедливістю".

У липні Ісламабад почав боротьбу з приблизно 2,5 мільйонами афганських біженців у Пакистані.

За даними ООН, 350 тисяч афганських біженців, як легальних, так і нелегальних, повернувшись на батьківщину, заявили про побиття, затримання поліцією та примусове виселення з будинків у Пакистані.

Шарбат Гула виросла у таборі біженців у Пакистані. Вона стала відомою після того, як у 1984 році її помітив у пакистанському таборі біженців фотограф National Geographic Стів Маккаррі. Наступного року портрет зеленоокої дівчинки-біженки з’явився на обкладинці журналу. У 2002 році Маккаррі знову знайшов і сфотографував Шарбат Гулу в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-