Лідера баскського угруповання ЕТА затримали у Франції

Лідера баскського угруповання ЕТА затримали у Франції

Укрінформ
Лідера баскського підпільного угруповання ЕТА Мікеля Ірасторсу затримали у суботу у південно-західній Франції в рамках спільної операції місцевих спецслужб та іспанської поліції.

Про це повідомляє DW.

"Ірасторса, який перебував у розшуку, переховувався у селищі Аскен, що поблизу Піренеїв", - зазначається у повідомленні.

За даними іспанського міністерства внутрішніх справ, операція триває, тож її результатами можуть стати подальші арешти баскських сепаратистів.

Як відомо, 20 жовтня 2011 року баскське угруповання ЕТА після майже півстоліття озброєної боротьби за відокремлення від Іспанії заявило про припинення збройної боротьби, проте не склало зброю. Домагатися незалежності краю басків організація планувала шляхом переговорів.

ЕТА зародилася у часи диктаторського правління генерала Франко, який намагався максимально консолідувати Іспанію й у досягненні своєї мети пішов на цькування баскської культури та запровадив заборону на вжиток баскської мови. Жертвами збройної боротьби сепаратистів за десятки років стали сотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-