У Болгарії День роздумів перед президентськими виборами

У Болгарії День роздумів перед президентськими виборами

Укрінформ
Субота, 5 листопада, в Болгарії оголошено Днем роздумів перед черговими президентськими виборами і референдумом.

Зі спеціальним зверненням до народу виступив чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Голосування – це не просто обов'язок чи право, не одноразовий акт підтримки політиків і політичних партій. Народне голосування являє собою найбільш потужну зброю для визначення основних напрямів розвитку держави на довгостроковий період. Для всіх нас настав час показати, в якій державі хочемо жити ми, наші діти і онуки», - йдеться в президентському посланні.

Глава Болгарії закликав громадян не піддаватися на маніпуляції популістів і сучасних месій, які завжди з'являються в складні часи, але ніколи не пропонують конкретних шляхів для вирішення проблем, що стоять перед суспільством.

Як повідомлялося, в неділю, 6 листопада, у Болгарії пройдуть чергові президентські вибори.

Для організації процесу голосування будуть працювати більше 12 тисяч виборчих дільниць, з яких 325 – за межами Болгарії, в 71-й країні світу.

На посаду президента країни претендує 21 кандидат – представники різних політичних партій, коаліцій та суспільно-політичних рухів. Зазначимо, що громадяни Болгарії голосують не тільки за кандидатів у президенти, а й за кандидатів на пост віце-президента.

Крім президентських виборів, в Болгарії пройде референдум, на якому громадянам належить відповісти на кілька запитань: чи згодні вони з введенням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах; підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-