Пентагон підтвердив ліквідацію лідера Аль-Каїди в Афганістані

Пентагон підтвердив ліквідацію лідера Аль-Каїди в Афганістані

Укрінформ
Точним ударом американських сил два тижні тому був знищений один з лідерів терористичного угруповання "Аль-Каїда" Фарук аль-Катані. Крім того, очікують на підтвердження результати іншої операції – зі знищення ще одного високопоставленого терориста цієї організації.

Про це повідомив у офіційній заяві в ніч на суботу речник Пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Тепер ми можемо підтвердити, що точний удар, завданий американськими військовими 23 жовтня в провінції Кунар (Афганістан), призвів до загибелі лідера Аль-Каїди Фарука аль-Катані", - наголошується в поширеній заяві.

Аль-Катані був еміром Аль-Каїди на сході Афганістану і одним з основних ініціаторів атак терористичного угруповання проти Сполучених Штатів.

"Цей успішний удар став ще одним прикладом операцій США з ураження міжнародних терористичних мереж і терористичних лідерів, які прагнуть атакувати американську землю, наші інтереси і наших союзників за кордоном", - заявив Кук.

Речник Пентагону додав, що окремий удар був нанесений по іншому лідеру Аль-Каїди в Афганістані, Білалу аль-Абі. "Зараз ми оцінюємо результати цього удару", - зауважив представник оборонного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-