ІДІЛ використовує як живий щит 1,6 тисячі жителів Мосула - ООН

ІДІЛ використовує як живий щит 1,6 тисячі жителів Мосула - ООН

Укрінформ
Бойовики ІДІЛ взяли в заручники 1,6 тис. людей у Мосулі, багатьох з яких перевезли з інших населених пунктів, з метою захисту від повітряних ударів коаліції та масштабного наступу іракських сил безпеки.

Про це повідомило в п'ятницю Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), передає Центр новин ООН.

"УВКПЛ попередило сьогодні, що бойовики ІДІЛ взяли в полон близько 1,6 тис. цивільних осіб у місті Мосул у спробі захистити себе від авіаударів", - наголосили в ООН.

З цією метою екстремісти перевезли близько 150 сімей з міста Хамам аль-Аліл до Мосула. Деяким з цивільних сказали, що відправлять до Сирії, інших переправили під загрозою "суворого покарання". Бойовики також почали вербувати дітей до своїх лав після того, як почалася операція зі звільнення Мосула 17 жовтня, підкреслили в ООН.

Крім того, повідомляється, що близько 400 жінок з курдських, єзидських та шиїтських мусульманських громад в Таль-Афарі наразі перебувають у полоні.

В установі підтвердили загибель 180 осіб у середу в прилеглому містечку на схід від Мосула, а також близько 200 в самому місті. "УВКПЛ працює для того щоб перевірити деталі", - зауважується в документі.

Тим часом, УВКПЛ продовжує отримувати повідомлення про масові вбивства, в тому числі про те, що ІДІЛ у понеділок убили 50 власних бойовиків в на військовій базі в Газлані за звинуваченням у дезертирстві, зазначається в документі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-