Колапс у Росії буде сильнішим, ніж розпад СРСР - експерт

Колапс у Росії буде сильнішим, ніж розпад СРСР - експерт

Укрінформ
НАТО у відносинах з Росією має змінити свою стратегію дій з оборонної на більш активну. Захід повинен приготуватися до періоду "смути" в РФ і можливого її розпаду.

Про це під час конференції у Варшаві під назвою "Варшавський саміт 2016: що НАТО має робити далі?" заявив експерт Центру досліджень європейської політики (СEPA) Януш Бугайський, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

Експерт зауважив, що зараз усі звертають увагу на учорашні конфлікти за участю Росії, їх впливи та наслідки: "Але уроки минулого є про минуле, а не майбутнє".

"Зараз Росія перебуває в сильному занепаді і новий період проблем – "cмута" - швидко наближається. Кремль намагається не реагувати на цей занепад, намагаючись закомуфлювати його підтриманням глобальної дезінформації, створюючи ілюзію своєї військової надпотужності у світі, що ми бачимо в Сирії і в інших місцях, та позиціонуючи себе як абсолютно необхідну силу у багатьох місцях на планеті",- зауважив Бугайський.

Водночас, він зауважив, що президент Росії Володимир Путін зараз "змагається з часом", оскільки Росія стоїть перед внутрішнім колапсом значно сильнішої дії, ніж розпад СРСР.

"Як наслідок НАТО мусить змінити правил гри: стратегічна активна політика є більш ефективною ніж оборонна стратегія",- заявив Бугайський.

У зв’язку з цим він наголосив, що НАТО має активно підтримувати права нацменшин та федералізм в Росії, якого сьогодні насправді немає в РФ, а є надзвичайно централізована країна.

"Ми маємо підтримати самосвідомість в Росії - від Калінінграду до Республіки Саха, Якутії та Чечні. Для того, щоб вижити, Росія потребує внутрішньої суверенної демократії, а не абсолютного авторитаризму",- наголосив експерт СEPA.

"НАТО також має бути готовим до потенційної фрагментації Росії, що буде здійснено не ззовні, а зсередини країни некомпетентним і поганим управлінням з Москви",- констатував Бугайський.

Фото: DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-