Канада обговорить із Саудівською Аравією питання дотримання прав людини

Канада обговорить із Саудівською Аравією питання дотримання прав людини

Укрінформ
Канада хоче залучити Саудівську Аравію до діалогу з приводу дотримання прав людини.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через спілкування та щирий діалог можна підвищити дотримання прав людини у світі, в тому числі і в Саудівській Аравії», - сказав Діон.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що під час візиту цього тижня до Оттави президента комісії із прав людини Саудівської Аравії Бандар Бін Моххамеда аль-Айбана, із ним зустрінуться три міністри федерального уряду Канади. На зустрічах обговорюватиметься дотримання прав людини та необхідність збільшення ролі у суспільствах жінок та дівчат.

«Міністр Діон скористається нагодою ще більше залучити Саудівську Аравію до відкритого діалогу стосовно різних аспектів прав людини», - зазначили у МЗС.

Як повідомлялося, попередній уряд Канади на чолі із лідером Консервативної партії Стівеном Гарпером уклав угоду про продаж Саудівській Аравії канадської військової техніки на $15 млрд, однак вона наразилася на спротив правозахисних організацій, які наголошували на неприйнятності передачі озброєння Ер-Ріаду, адже він масово порушує права людини.

Ліберальний уряд Джастіна Трюдо вирішив дотриматися умов контракту, пообіцявши у майбутньому посилити експортний контроль за озброєнням та регулярно нагадувати представникам Саудівської Аравії про необхідність дотримання прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-