У Казахстані терориста засудили до смертної кари

У Казахстані терориста засудили до смертної кари

Укрінформ
В Алмати до смертної кари засудили терориста Руслана Кулекбаєва, який визнаний винним у вбивстві 10 людей.

Про це повідомляють "Вєдомості".

"Суд задовольнив вимоги прокурора Жаркинбека Бакашбаєва, який просив для головного фігуранта справи вищу міру покарання", - йдеться в повідомленні.

Як передає Tengrinews.kz суддя Ерлан Болат також виніс рішення про конфіскацію майна засудженого. Інші фігуранти справи засуджені до тривалих термінів ув'язнення.

Крім того, суд виніс окрему постанову на адресу МВС про присудження державної нагороди Аяну Галієву за героїзм і стягнув з підсудних компенсації на користь родичів убитих.

Tengrinews нагадує, що в Казахстані діє мораторій на виконання смертної кари, однак призначати такий вирок суди мають право.

За оцінкою слідства, Кулекбаєв і його спільники діяли заради залякування населення і з бажання помститися силовикам. Бакашбаєв також говорив, що фігуранти справи обмінювалися зброєю і жили на одній квартирі, тому аргумент нібито про їхню непричетність не має підстав. Також слідство вважає, що Кулекбаєв керувався релігійними переконаннями.

18 липня 2016 року в Алмати після стрілянини в місті була оголошена антитерористична операція. Антитерористичний центр Казахстану повідомив про введення критичного («червоного») рівня терористичної небезпеки на території міста після нападу невідомих на будівлі Алмалинского районного відділу поліції та департаменту комітету національної безпеки. В цей день Кулекбаєв убив дев'ять співробітників правоохоронних органів, а днем раніше він смертельно поранив повію біля готелю «Аят». Кулекбаєв був затриманий, а його дії були визнані терактом. Пізніше підсудний пояснив, що ні про що не шкодує і готовий прийняти будь-яке покарання, нагадує Tengrinews. Процес над ним проводився в СІЗО через його агресивну поведінку та з урахуванням його скарг на погане самопочуття після перенесених операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-