ФБР опублікувало документи у справі Білла Клінтона

ФБР опублікувало документи у справі Білла Клінтона

Укрінформ
Несподівано ФБР опублікувало 129 сторінок документів, що мають відношення до розслідування обставин суперечливого рішення президента США Білла Клінтона помилувати фінансиста і спонсора Демократичної партії Марка Річа в 2001 році.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Розслідування завершилося в 2005 році. При цьому документи опубліковані в момент, коли до виборів президента США, у яких дружина Білла Клінтона Хілларі бере участь в якості кандидата від Демократичної партії, залишився тиждень.

ФБР пояснила публікацію документів проханнями, які неодноразово надходили в бюро. При цьому на неодноразові запити Бі-бі-сі прокоментувати ситуацію відомство не відповіло.

Раніше глава ФБР Джеймс Комі оголосив, що його відомство виявило нові електронні листи, які можуть мати відношення до використання Хілларі Клінтон особистого сервера для службового листування в бутність її держсекретарем США.

У відповідь Клінтон заявила, що впевнена у своїй правоті. На її думку, вивчення нової порції електронних листів, які ФБР виявило, не призведе до порушення проти неї кримінальної справи.

Клінтон також засудила рішення глави ФБР повідомити публіці про відновлення розслідування історії з електронними листами, не встановивши, чи є нові докази у справі проти неї скільки-небудь значимими. Це рішення вона назвала дивним.

Подібна активність ФБР напередодні виборів викликала гнів і серед інших демократів. Глава фракції демократів у сенаті Гаррі Рід навіть звинуватив керівника ФБР Джеймса Комі у порушенні закону.

На тлі дій ФБР вже зросла підтримка іншого кандидата - республіканця Дональда Трампа.

Згідно з опитуваннями громадської думки в США, кандидати наразі заручилися підтримкою приблизно однакової кількості виборців. Згідно з опитуванням АВС News, Трамп випереджає Клінтон майже на один відсоток. Інші опитування віддають лідерство демократам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-