Загроза терактів у Британії вища, ніж за останні 33 роки - розвідка

Загроза терактів у Британії вища, ніж за останні 33 роки - розвідка

Укрінформ
У Великій Британії кажуть про серйозний рівень загрози терористичних актів.

Про це заявив генеральний директор британської розвідки MI5 Ендрю Паркер, наголосивши, що за останні три роки було зірвано 12 терористичних планів, інформує The Guardian.

"Такий темп терористичних змов та спроб викликає схвилювання і є стійким. Загроза атак у цій країні вища, ніж я спостерігав в останні роки моєї кар'єри, а я працюю в MI5 протягом 33 років... Я очікую, що ми виявимо та зупинимо більшість спроб тероризму в цій країні", - сказав глава британської розвідки.

"В цій країні будуть терористичні атаки. Рівень загрози є серйозним, що означає, що вони ймовірні", - додав він.

За його словами, "міжнародний тероризм у своїй останній формі, заснований на викривленій ідеології, приносить терор на вулиці Британії та більшість розвинених країн світу, включаючи Північну Америку, Австралію і Туреччину".

"В даний час особливість цього виду тероризму - ІДІЛ, і у нас ще є бренд "Аль-Каїда". І ми маємо дещо зрозуміти: це те, що тут залишиться. Це стійка небезпека, і це як мінімум виклик для поколінь", - зазначив глава MI5.

Раніше Паркер заявив, що Росія є загрозою для стабільності Великої Британії і використовує всі сучасні засоби, наявні в її розпорядженні, для досягнення своїх цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-