Білий дім не втручатиметься у розслідування ФБР листування Клінтон

Білий дім не втручатиметься у розслідування ФБР листування Клінтон

Укрінформ
Речник Білого дому Джош Ернест заявив, що адміністрація займатиме нейтральну позицію з приводу заяви директора ФБР Джеймса Комі про поновлення розслідування щодо користування Гілларі Клінтон приватним поштовим сервером на посаді державного секретаря США.

На цьому Ернест наголосив під час щоденного брифінгу в понеділок у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не збираюся ні захищати, ні критикувати те, що директор Комі прийняв рішення оприлюднити інформацію про розслідування", - зауважив речник адміністрації.

Водночас, за його словами, президент Обама не вважає, що глава ФБР прагне "навмисно вплинути на результат" президентських виборів попри претензії з боку Гілларі Клінтон та лідера демократів в сенаті Гарі Ріда з цього приводу.

Ернест також зауважив, що Білий дім не втручається у справи правоохоронних органів, і дотримуватиметься цього принципу надалі.

Водночас, речник Державного департаменту США Джон Кірбі повідомив у понеділок, що Держдеп не отримував запитів від ФБР з приводу нових обставин, які виникли в справі листування екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня директор ФБР Джеймс Комі в листі главам комітетів Конгресу США повідомив, що його відомство повернулося до розслідування справи щодо листів Гілларі Клінтон. За його словами, розгляд поновили "у зв'язку з обставинами, що не стосуються справи", яку припинили кілька місяців тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-