Землетрус в Італії: тисячі жителів ночують у наметах

Землетрус в Італії: тисячі жителів ночують у наметах

Укрінформ
Тисячі жителів центральної Італії, де напередодні стався землетрус магнітудою 6,6, змушені проводити ніч на понеділок в наметах, автомобілях і центрах тимчасового розміщення.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

В ході землетрусу, що стався в неділю, ніхто не загинув, але повідомляється про 20 поранених. Потужні поштовхи спричинили масштабні руйнування. Як розповів житель комуни Норча Стефано Болдріні, він із восьмирічною донькою, як і багато інших жителів регіону, буде змушений переселитися в інше місто.

"Тут не залишилося ні школи, ні церкви, ні поліцейського відділку. Тут більше нічого немає", - сказав Болдріні, який поки що змушений жити в своїй машині - це все, що залишилося з його майна.

Середньовічна базиліка святого Бенедикта - одна з багатьох історичних будівель в Норчі, зруйнованих землетрусом. Місто досі відчуває слабкі залишкові поштовхи. Комуна вже була частково зруйнована потужним землетрусом, що стався в регіоні в кінці серпня.

"Збиток непоправний. Тисячі людей знаходяться на вулиці. Вони перелякані, плачуть. Будемо сподіватися, що скоро все закінчиться. Люди психологічно поставлені на коліна", - сказав мер комуни Толентино Джузеппе Пеццанезі.

За даними влади Толентино, трьох людей довелося витягати з-під завалів. Вони живі.

Місцева влада поінформувала, що в результаті землетрусу серйозно постраждали міста Кастельсантанджело і Пречі. Про значні руйнування повідомили мери сіл Уссіта і Аркуата. Епіцентр землетрусу знаходиться на південний схід від Перуджі, за шість кілометрах від Норча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-