Британія пообіцяла Nissan домагатися безмитної торгівлі з ЄС

Британія пообіцяла Nissan домагатися безмитної торгівлі з ЄС

Укрінформ
Британський уряд запевнив представників японського автогіганта Nissan, що в рамках переговорів щодо "Brexit" буде домагатися від Євросоюзу скасування мит на продукцію автомобілебудування.

Про це повідомляє BBC.

Як повідомив у неділю міністр у справах бізнесу Грег Кларк, саме ці запевнення британських властей допомогли переконати Nissan збільшити обсяг інвестицій у виробничі потужності в Британії, зберігши при цьому тисячі робочих місць.

У прямому телеефірі BBC Кларка запитали, яким чином йому вдалося переконати керівництво Nissan збирати свої кросовери Qashqai і X-Trail на заводі в Сандерленді після того, як Британія проголосувала на референдумі за вихід з Євросоюзу.

Міністр відповів, що введення тарифів в автомобільній індустрії є невигідним для обох сторін. "Тому я сказав, що нашою метою було б домогтися того, щоб ми ще мали безтарифний доступ до європейських ринків без будь-яких бюрократичних перешкод, і саме цього ми будемо вимагати на переговорах (про "Brexit". - ред.)", - сказав він.

Раніше Лейбористська партія, яка перебуває в опозиції,  заявила, що керівництво Nissan, мабуть, знає про стратегію Brexit'у більше, ніж члени британського парламенту. Партія закликала уряд чітко викласти перед парламентаріями, чого воно хоче домогтися від переговорів щодо виходу з ЄС.

Компанія Nissan оголосила про намір розширити інвестиції в свій британський завод у Сандерленді 27 жовтня. Компанія пояснила, що має намір налагодити там виробництво кросоверів Qashqai і X-Trail, що дозволить зберегти понад 7 тисяч робочих місць.

Nissan став першою великою міжнародною компанією, яка оголосила про плани розширити інвестиції в свій британський підрозділ з моменту підбиття підсумків референдуму, в ході якого більшість британців висловилися за вихід країни з Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-