Австралія хоче ввести довічну заборону на в'їзд для нелегалів

Австралія хоче ввести довічну заборону на в'їзд для нелегалів

Укрінформ
Австралія оприлюднила законопроект, який в разі прийняття дозволить довічно забороняти в'їзд в країну мігрантам, які нелегально прибувають на човнах.

Про це повідомляє BBC.

Якщо документ буде прийнятий, спійманих мігрантів в майбутньому не пустять в країну за туристичною або діловою візою, ні навіть у разі вступу в шлюб з громадянином Австралії.

Прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл заявив, що "законопроект посилає контрабандистам, які перевозять людей, найсильніший сигнал з можливих".

Документ надійде на обговорення в парламент наступного тижня.

Наразі всі мігранти, які намагаються потрапити в Австралію на човнах, відразу доставляються в центри для біженців в Науру або в Папуа-Новій Гвінеї.

За чинним законодавством, навіть якщо мігрантам вдасться довести, що вони біженці, їм все одно заборонено селитися в Австралії. Вони можуть залишитися жити на островах Науру і Манус або вирушити в якусь третю країну.

Прийняття законопроекту означатиме ще більшу жорсткість Австралією своєї міграційної політики.

Якщо документ буде прийнятий, його дія пошириться на всіх, хто був відправлений на Манус і Науру з 19 липня 2013 року, включаючи тих, хто вже відправлений на батьківщину, і на тих, хто прибуде до берегів Австралії в майбутньому. Виняток буде зроблено тільки для дітей.

"Це битва між волею жителів Австралії, яких представляє уряд, та кримінальними бандами, які займаються контрабандою людей", - заявив Тернбулл.

"Не можна недооцінювати масштаб загрози. Контрабандисти, які перевозять людей, - це найжахливіші порушники закону, яких тільки можна уявити. Вони мають багатомільйонний бізнес. Ми жорстко налаштовані сказати "ні" їх кримінальним планам", - додав прем'єр.

Якщо законопроект буде прийнятий, він вплине на долі близько 3 тисяч мігрантів, які перебувають у центрах утримання на Науру і Манусі або допущених в Австралію на лікування.

Лейбористська партія Австралії, яка перебуває в опозиції до уряду, заявила, що поки не вирішила, чи варто їй підтримати законопроект.

Правозахисники послідовно критикують Австралії за жорстку міграційну політику. Раніше в жовтні Amnesty International назвала міграційні табору в Науру в'язницями під відкритим небом. Влада Австралії назвали доповідь Amnesty "абсолютною неправдою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-