Трюдо: СЕТА посилить середній клас на обох берегах Атлантики

Трюдо: СЕТА посилить середній клас на обох берегах Атлантики

Укрінформ
Створення зони вільної торгівлі між Канадою та ЄС буде вигідне середньому класу та дозволить ще більше поглибити відносини.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час саміту ЄС – Канада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Партнерство Канади та ЄС грунтується на спільних цінностях, довгій історії тісної співпраці та міцних міжособистісних зв’язках. Підписання Всеосяжної економічної та торговельної угоди і Угоди про стратегічне партнерство закладає базу для ще глибших відносин у майбутньому, які посилять середній клас на обох берегах Атлантики», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що підписання Всеосяжної економічної та торговельної угоди (СЕТА) є «історичною подією». «Сучасна та прогресивна угода посилить і без того міцний зв'язок між Канадою та ЄС і створить широкі нові можливості як для канадців, так і для європейців: відкриє нові ринки для наших експортерів, запропонує більше вибору та кращі ціни споживачам та встановить тісніші зв'язки між нашими економіками», - зазначив глава уряду Канади.

Як повідомляв Укрінформ, саміт ЄС – Канада та заплановане під час нього підписання Всеосяжної економічної та торговельної угоди було перенесено з четверга на неділю через спротив угоді франкомовного бельгійського регіону Валлонія. Після того, як у п'ятницю лідерам Євросоюзу вдалося домовитися із валлонцями про додаткову декларацію, ухвалену разом із СЕТА, угоду вдалося розблокувати. Вступ СЕТА у дію дозволить скасувати 99% мит на торгівлю між Канадою та ЄС.

Окрім СЕТА, в Брюсселі сьогодні також було підписано Угоду про стратегічне партнерство, яка дозволить посилити взаємодію між Канадою та ЄС у багатьох питаннях, серед яких енергетика, захист навколишнього середовища, міграція, боротьба із тероризмом та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-