На виборах президента Молдови найкраща явка - у Кишиневі

На виборах президента Молдови найкраща явка - у Кишиневі

Укрінформ
Явка виборців на виборах президента Молдови в столиці країни Кишиневі становить на 19.00  трохи більше 51%, це найвищий показник по країні.

Про це з Центральної виборчої комісії повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з даними на 19.00, загальний показник явки по країні становить 47,59% (понад 1,3 мільйона виборців). Найвищий показник явки зареєстрований в Кишиневі - трохи більше 51%, а найнижчий - на території гагаузького автономно-територіального утворення (південь Молдови. - Ред.) - близько 38%», - повідомила голова Центрвиборчкому Аліна Руссу.

На закордонних виборчих дільницях найактивніше голосують в Італії, Румунії, Франції та Росії.

Руссу наголосила також, що після закриття виборчих дільниць почнеться обробка бюлетенів, а перші попередні результати виборів (у міру надходження даних від дільничних виборчкомів) будуть оголошені о 22.00 годині.

Як зазначив заступник голови Центрвиборчкому Михайло Лебединський, жодних серйозних порушень зареєстровано не було.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Республіці Молдова проходять чергові всенародні вибори президента.

Голосування завершиться о 21.00 за місцевим часом. Попередні результати голосування ЦВК оприлюднить у понеділок вранці, 31 жовтня.

За ходом голосування стежать 3754 спостерігачі, в тому числі 562 іноземні. Висвітлюють вибори 160 іноземних журналістів.

На пост президента Молдови претендують 9 кандидатів - 6 представників політичних партій і 3 незалежні кандидати.

Якщо в першому турі жодному з кандидатів не вдасться набрати більш як 50% голосів, через два тижні, 13 листопада, відбудеться другий тур виборів.

Це перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Фото: AllMoldova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-