Вибори президента Молдови оголошені такими, що відбулися

Вибори президента Молдови оголошені такими, що відбулися

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Молдови Аліна Руссу оголосила вибори президента такими, що відбулися: згідно з даними на 16.00 явка на виборах становить 37% (понад мільйон виборців).

Про це з Центрвиборчкому Молдови повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«На цю годину (16.00), згідно із законодавством, вибори президента Молдови можна вважати такими, що відбулися. Явка становить 37% - більш як 1,1 мільйона виборців», - заявила Руссу.

За даними Центрвиборчкому, найвища явка зареєстрована в селі Покровка Дондюшанського району на півночі країни (понад 71% виборців), а найнижча - на території гагаузького автономно-територіального утворення на півдні - близько 30%.

Голова ЦВК повідомила і цікаву деталь: у 1996 році, коли в останній раз пройшли всенародні президентські вибори, на пост глави держави претендували 9 кандидатів. Саме стільки претендентів на президентську посаду занесено і у виборчі бюлетені на нинішніх виборах.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Республіці Молдова проходять чергові, всенародні вибори президента.

Голосування завершиться о 21.00. Попередні підсумки щодо явки на виборах будуть представлені о 22.00, а перші попередні результати голосування ЦВК оприлюднить у понеділок вранці, 31 жовтня.

На пост президента Молдови претендують 9 кандидатів - 6 представників політичних партій і 3 незалежні кандидати.

Це перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Фото: RTR.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-