Прем'єра Сербії укрили у секретному місці: побоюються замаху

Прем'єра Сербії укрили у секретному місці: побоюються замаху

Укрінформ
Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич і його родичі були евакуйовані в безпечне місце після того, як поруч з будинком його батьків знайшли схованку зі зброєю.

Про це повідомляє DW.

"Голова уряду Сербії Александар Вучич і члени його сім'ї були супроводжені в укриття силами безпеки. Поблизу оселі його батьків у Яїнцах поблизу Белграда було виявлено схованку зі зброєю. Сам Вучич живе в іншому місці, але часто навідує батьків", - йдеться в повідомленні.

За даними МВС, у кущах неподалік від дорожнього перехрестя були знайдені протитанковий гранатомет, ручні гранати і набої для снайперської гвинтівки. На цьому перехресті кортеж глави уряду зазвичай знижує швидкість "до десяти кілометрів на годину", заявив міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

За словами Стефановича, зараз Вучич знаходиться в засекреченому місці. Влади повинні якомога швидше знайти тих, хто, можливо, планував замах на Вучича, заявив у той же день міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич.

Представники поліції повідомили, що отримали сигнал про місце розташування тайника. Жодних затримань поки не здійснено. Відповідальність за забезпечення безпеки глави уряду несе Військово-розвідувальне агентство Сербії (ВОА), а його персональну охорону здійснюють бійці батальйону військової поліції "Кобра".

Правила безпеки, що стосуються глави уряду та інших провідних сербських політиків, були значно посилені після вбивства прем'єр-міністра країни Зорана Джинджича в 2003 році. Джинджич був першим прозахідним прем'єр-міністром Сербії після повалення режиму Слободана Мілошевича в 2000 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-