Вибори президента Молдови: відкриті 30 виборчкомів на правому березі Дністра

Вибори президента Молдови: відкриті 30 виборчкомів на правому березі Дністра

Укрінформ
Громадяни Республіки Молдова, які проживають на території, непідконтрольній конституційній владі Придністров'я (лівий берег Дністра), зможуть проголосувати на виборах президента у 30-ти виборчих дільницях, відкритих на правому березі Дністра.

Про це з Центральної виборчої комісії повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Всі виборчі дільниці на території країни відкрилися о 7.00 годині. Згідно з отриманими даними, до цього часу явка на виборах становить 3,8%», - поінформували у Центрвиборчкомі.

Відомо також, що закордонні виборчі дільниці працюють у нормальному режимі.

Для зручності спостерігачів і представників ЗМІ, у Центрвиборчкомі працює спеціальне електронне панно, на якому можна відстежувати показники явки в режимі реального часу.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 30 жовтня, в Республіці Молдова проходять чергові, всенародні вибори президента.

Для організації процесу голосування відкриті 2081 виборчих дільниці, в тому числі 100 виборчих дільниць за межами країни.

Дільниці відкрилися о 7.00 годині за місцевим часом, а голосування завершиться о 21.00.

За ходом голосування стежитимуть 3754 спостерігачі, в тому числі 562 іноземних. Висвітлюють вибори 160 іноземних журналістів.

Попередні підсумки щодо явки на виборах, будуть представлені о 22.00, а перші попередні результати голосування ЦВК оприлюднить у понеділок вранці, 31 жовтня.

На посаду президента Молдови претендують 9 кандидатів – 6 представників політичних партій і 3 незалежні кандидати.

Якщо в першому турі жодному з кандидатів не вдасться набрати більше 50% голосів, через два тижні, 13 листопада, відбудеться другий тур виборів.

Нагадаємо, це перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-