Компанією Трампа зацікавилася бразильська прокуратура

Компанією Трампа зацікавилася бразильська прокуратура

Укрінформ
Влада Бразилії заявила, що проведуть розслідування з приводу угоди, в якій, брав участь імовірно консорціум кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

На думку влади, компанія могла отримати необґрунтовані преференції, повідомляє Російська служба ВВС.

Підозри бразильської прокуратури пов'язані з реставрацією порту Ріо-де-Жанейро, відомого як Porto Maravilha, або "чудовий порт". Перед Олімпіадою в Ріо на місці порту були побудовані площа, кілька музеїв та офісних будівель. Проект коштував близько 2,5 млрд доларів. Відомо, що землю під будівництво викупив пенсійний фонд FGTS, керований держбанком Caixa Economica Federal.

За словами прокурора Ансельмо Лопеса, обираючи виконавця контракту, банк "підозрілим чином схилявся до компаній групи Трампа".

Представник прокурора заявив, що інші обставини, у зв'язку з якими запідозрили компанію Трампа, будуть розглянуті наступного тижня.

В районі порту мали бути побудовані п'ять "веж Трампа", дві з яких очікувалися вже до Олімпіади, проте робота над ними ще навіть не почалася, повідомляє агентство Reuters.

Представник компанії Трампа в листі агентству Reuters заявив, що припущення прокурора Лопеса абсурдні. За словами представника, бізнесмен не є власником веж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-