Дуда не згоден з Мацеревичем у питанні продажу Єгиптом “містралів” Росії

Дуда не згоден з Мацеревичем у питанні продажу Єгиптом “містралів” Росії

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда не погоджується з твердженням міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича про те, що Єгипет продав Росії два десантні кораблі типу “Містраль” за один долар.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Polsat News.

“У пана міністра була своя інформація, а я маю свою інформацію на цю тему, яка є відмінною від тїєї, яку має пан міністр… Я отримав інформацію, яка, як думаю, відповідає дійсності”,- заявив Дуда.

Нагадаємо, тиждень тому глава МНО Польщі Мацеревич заявив в Сеймі, що володіє достовірною інформацією про перепродаж Єгиптом Росії двох "Містралів", які той торік купив у Франції.

Єгипет відмовився коментувати цю інформацію, а Кремль назвав її "цілковитою дурницею".

Глава польського уряду Беата Шидло відмовилася коментувати заяву свого міністра. Натомість, глава МВС Польщі Маріуш Блащак заявив, що оприлюднення Мацеревичем інформації могло зірвати угоду між Каїром і Москвою.

Раніше Росія замовила у Франції два кораблі типу "Містраль" за 1,2 млрд дол. Однак під тиском міжнародної спільноти у контексті анексії Росією українського Криму Франція у серпні 2015 року відмовилася продавати Москві ці кораблі. Згодом "Містралі" вирішив купити у Франції Єгипет за 950 млн євро. Другий десантний корабель потрапив до Єгипту в середині вересня. Єгипет вже назвав ці кораблі іменами двох екс-президентів - Гамаля Абдель Насера й Анвара Садата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-