Залізнична компанія у США заплатить $265 млн постраждалим у катастрофі 2015 року

Залізнична компанія у США заплатить $265 млн постраждалим у катастрофі 2015 року

Укрінформ
Американська Національна компанія залізничних пасажирських перевезень Amtrak погодилася заплатити $265 млн компенсацій жертвам і постраждалим у аварії поблизу Філадельфії минулого року, в результаті якої загинули восьмеро людей, і ще близько 200 отримали поранення.

Про це повідомляє USA Today.

"Гроші будуть розподілені серед постраждалих шляхом врегулювання судового процесу", - зазначило видання.

При цьому уточнюється, що Amtrak та його страховики, згідно з процедурою, мають виділити $265 млн до 28 лютого наступного року з компенсацію попередніх витрат – до $10 тис. за похорон загиблих пасажирів, а також перевезення та інші пов'язані витрати.

В компанії Amtrak підтвердили, що таке рішення суду для них прийнятне, однак відмовились від коментарів, поки питання не буде остаточно вирішене.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня 2015 року пасажирський потяг зійшов з рейок неподалік міста Філадельфія на кривій через перевищення швидкості у понад два рази (до 170 км/год). Національна рада з питань безпеки на транспорті США дійшла висновку, що ймовірною причиною аварії пасажирського потягу були дії інженера-машиніста, якого відволікли розмовами по радію, внаслідок чого він міг сплутати місце розташування потягу. Сам інженер Брендон Бостіан зауважив слідчим, що не пам'ятає подробиць катастрофи. На борту потягу в момент аварії перебувало 238 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-