Червоний Хрест готовий активніше співпрацювати з ОБСЄ в зонах конфліктів

Червоний Хрест готовий активніше співпрацювати з ОБСЄ в зонах конфліктів

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) готовий ще активніше виступати в ролі незаангажованого посередника в зонах конфліктів, і протидіяти нехтування гуманітарним правом.

Про це заявив у четвер у своєму виступі на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні президент (МКЧХ) Петер Маурер, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу ОБСЄ у Відні.

«Тоді як МКЧХ не є партнером у політичних мирних переговорах, насправді ми готові надати допомогу через операції на місцях, які можуть сприяти довірі», - сказав Мауерер, навівши в якості прикладів діяльність комітету у конфлікті всередині і навколо України та нагірно-карабаському конфлікті.

Він також звернув увагу на відповідний внесок, зроблений спільно ОБСЄ і МКЧХ у справах про зниклих безвісти осіб у 2008 році в ході війни в Грузії.

Маурер зазначив, що МКЧХ прагне бути вартим довіри і надійним нейтральним гуманітарних посередником, з яким згодні всі сторони, які беруть участь у конфлікті. Він зазначив, що таким чином МКЧХ часто може доповнювати роль ОБСЄ в якості мирного парламентера, наголосивши, що 2 структури часто поділяють спільні турботи і здійснюють доповнюють один одного підходи, особливо в тих зонах конфліктів і криз, в яких обидві відіграють активну роль.

Керівник МКЧХ також закликав всі країни-члени ОБСЄ в повній мірі дотримуватися міжнародних стандартів гуманітарного права і прав людини.

«Це може сприяти запобіганню зловживань, порушень, неадекватного лікування і умов утримання заарештованих», - сказав Маурер.

Він попередив, що посилюються тенденції до зловживання необхідними гуманітарними діями в односторонніх політичних цілях конфліктуючих сторін.

Нагадаємо, що українська сторона постійно вимагає доступу співробітників Червоного Хреста до українських заручників на окуповані території, однак тим чиняться постійні перешкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-