США не координуватимуть зусиль з Асадом під час звільнення Ракки

США не координуватимуть зусиль з Асадом під час звільнення Ракки

Укрінформ
Американська сторона, яка оголосила про намір провести операцію зі звільнення сирійського міста Ракка з-під ІДІЛ, не має наміру координувати свої зусилля з режимом Башара Асада.

Про це заявив у середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не маємо жодних намірів та не докладаємо зусиль для координації дій з режимом Асада, і ми говорили про це раніше – у будь-яких операціях проти ІДІЛ у Сирії", - наголосив речник Держдепу.

Водночас, він підкреслив важливість проведення цієї операції. "Звичайно, що ми всі поділяємо невідкладність щодо (звільнення – ред.) Ракки, і держсекретар Керрі говорив про важливість витіснення ІДІЛ з цього міста", - зазначив Кірбі.

Він наголосив, що ІДІЛ і надалі планує теракти в країнах Заходу, крім того ісламісти продовжують надихати іноземних бойовиків приєднатися до них.

"Ми уважно стежимо за цією небезпекою, це – реальна небезпека, і ми сприймаємо її серйозно", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу міністр оборони США Ештон Картер заявив, що впродовж наступних кількох тижнів розпочнеться наступальна операція проти ІДІЛ з метою повернення контролю над сирійським містом Ракка. Це місто де-факто є так званою столицею екстремістського "халіфату", який охоплює території Сирії та Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-