Ісламісти стратили 40 людей, повернувшись до звільненого села

Ісламісти стратили 40 людей, повернувшись до звільненого села

Укрінформ
Терористи "Ісламської держави" стратили близько 40 селян, повернувшись до одного з населеного пунктів після звільнення його іракськими силами безпеки.

Про це повідомив у неділю центральний американський телеканал CNN.

"ІДІЛ стратив близько 40 людей, які раділи звільненню свого села іракськими силами", - зазначає телеканал із посиланням на міську раду Мосула.

Звірства терористів сталися в селищі Німруд, через яку пройшли сили безпеки Іраку, уточнюється в матеріалі. Після звільнення села сили безпеки пішли далі, не залишивши підрозділів для того, щоб терористи не повернулися.

Загалом в операції зі звільнення цього ключового для "ІДІЛ" міста бере участь близько 100 тис. людей після того, як його понад два роки утримували бойовики "ІДІЛ". При цьому звільняються поселення, розташовані поруч із містом.

Як повідомляв Укрінформ, минулого понеділка прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок масштабної операції зі звільнення міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська держава". Вже у вівторок уряд Іраку і курдські сили заявили про звільнення 20 сіл на схід, південь і південний схід від Мосула. За даними розвідки, в районі Мосула перебувають близько 5-6 тис. бойовиків "ІДІЛ". Мосул перебуває під контролем терористів від 2014 року. Це останнє велике місто в Іраку, що утримують бойовики. У місті проживають близько 1,5 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-