Трампа звинувачують у відмиванні «брудних грошей» з Казахстану

Трампа звинувачують у відмиванні «брудних грошей» з Казахстану

Укрінформ
Бізнес-імперія мільярдера і кандидата в президенти США Дональда Трампа могла бути використана для відмивання «брудних грошей» в секторі престижної нерухомості в США.

Про це пише британська Financial Times у статті «Брудні гроші: Трамп і казахський зв'язок».

«Договори про власність, банківські документи та листування вказують на те, що казахська сім'я, обвинувачена у відмиванні сотень мільйонів вкрадених доларів, купила розкішні квартири на Манхеттені, в вежах, які частково належать Трампу, і брала участь у великих комерційних підприємствах з одним з партнерів фінансового магната», - цитує повідомлення Радіо Азаттик.

Журналістське розслідування стверджує, що для придбанняи нерухомості були використані три компанії з обмеженою відповідальністю, усі вони були створені у квітні 2013 року в Нью-Йорку. Через тиждень після їх створення, відповідно до записів реєстрації нерухомості, вони заплатили 3,1 мільйона доларів для купівлі екількох квартир у розкішному 46-поверховому готелю-кондомініумі Trump Soho (на фото).

Банківські документи вказують на те, що кінцевим бенефіціаром компаній була дочка екс-мера Алмати Віктора Храпунова, яка проживає в Каліфорнії.

Представник родини Віктора Храпунова ухилився від питань про деталі платежів за квартири в Нью-Йорку та про інші угоди, додавши, що «його клієнт ні в чому не винен і є жертвою режиму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-