Канада закликає дозволити референдум про недовіру президенту Венесуели

Канада закликає дозволити референдум про недовіру президенту Венесуели

Укрінформ
Канада закликає Венесуелу дозволити громадянам провести референдум про недовіру до президента, звільнити усіх політичних в’язнів та долучитися до діалогу з опозицією.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада занепокоєна рішенням Національної виборчої ради Венесуели про призупинення референдуму щодо відкликання президента. Канада рішуче закликає виборчу раду змінити своє рішення та дозволити венесуельцям скористатися своїм конституційним правом та провести референдум», - сказав Діон.

Він закликав усі сторони до стриманості та до пошуку «законного вирішення серйозної кризи у країні». «Ми стурбовані арештами та затриманнями політичних опонентів та протестувальників. Канада закликає уряд Венесуали дотримуватися міжнародних зобов'язань стосовно поваги до демократії та прав людини, звільнити усіх політичних в’язнів та долучитися до діалогу із політичною опозицією», - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Національна виборча рада Венесуели своїм рішенням призупинила збір підписів за проведення референдуму, покликаного усунути від влади президента Ніколаса Мадуро. Це було зумовлено тим, що у чотирьох штатах в процесі збору підписів за проведення плебісциту нібито відбулися порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-