Канада рішуче відповідатиме на прояви тероризму – Трюдо

Канада рішуче відповідатиме на прояви тероризму – Трюдо

Укрінформ
Канада рішуче відповідатиме на дії терористів і не дозволить залякати себе.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у другу річницю теракту поблизу федерального парламенту в Оттаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада не злякається ненависті та насилля, а зустріне ці акти із силою та переконанням», - сказав Трюдо.

За його словами, цей теракт «у самому серці нашої демократії» мав на меті залякати та розділити канадців. «Натомість, він мав протилежний ефект, зблизивши та посиливши нас. Одразу після смертельного нападу, парламентарі та канадці об’єдналися у засудженні тероризму та подальшому поглибленні нашої різноманітності», - зазначив прем'єр.

На його переконання, найбільшою шаною полеглим під час терактів військовослужбовцям стане «захист цінностей, які вони втілили».

Нагадаємо: два роки тому терорист у Оттаві застрелив капрала Натана Сірілло, який ніс почесну варту, та пробрався усередину парламенту, де за деякий час був знешкоджений правоохоронцями. Цей трагічний випадок змусив владу Канади приділяти більше уваги безпеці, зокрема, було створено спеціальну службу охорони парламенту та проведені інженерні роботи навколо будівлі, що значно підвищили її захищеність. Раніше до парламенту міг пройти практично будь-хто, а двері на кабінетах навіть не мали замків.

За два дні до цього у провінції Квебек прибічником насильницького джихадизму також був убитий уоррент-офіцер Патріс Вінсент, втім правоохоронці не пов’язують ці випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-