У Бухаресті протестують прихильники об'єднання Молдови з Румунією

У Бухаресті протестують прихильники об'єднання Молдови з Румунією

Фото
Укрінформ
Більше п'яти тисяч представників Руху «Дія-2012» (Actiunea 2012) проводять у центрі румунської столиці мітинг з вимогою проголосити об'єднання з Молдовою національним проектом Румунії.

Під час мітингу сталися зіткнення між маніфестантами і силами правопорядку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вимагаємо від румунської влади конкретних і реальних дій для об'єднання двох держав. Ми більше не бажаємо, щоб питання об'єднання Молдови і Румунії використовувалося лише під час виборчих кампаній в політичних цілях», - заявив керівник руху Джеордже Сіміон.

Учасники акції вимагають зустрічі з прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом та іншими румунськими керівниками для обговорення питання об'єднання.

Уніоністи (так тут називають прихильників об'єднання Молдови і Румунії) також наполягають на тому, щоб більшість румунських політиків підписалися під петицією про проголошення об'єднання двох держав національним проектом Румунії.

Маніфестанти заявили, що не залишать площу перед будівлею уряду, поки прем'єр Чолош не погодиться зустрітися з ними». На площі «Вікторія» перед будівлею уряду в Бухаресті було встановлено наметове містечко.

Фотогалерея: 8 фотографій

В результаті зіткнень між маніфестантами і поліцією затримано п'ять осіб, серед яких і Джеордже Сіміон. Усіх затриманих згодом відпустили, проте кожному з них був виписаний штраф у розмірі п'яти тисяч румунських леїв (понад тисячі євро) за порушення закону про мітинги і марші.

Головною метою Руху «Дія-2012» проголошено об'єднання Молдови з Румунією до 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-