Глава Пентагону відвідав Туреччину – вперше після путчу

Глава Пентагону відвідав Туреччину – вперше після путчу

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер здійснив перший візит до Анкари після спроби військового перевороту в Туреччині, де провів переговори з вищим керівництвом країни про посилення взаємодії.

Про це заявили в Пентагоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Під час продуктивних переговорів міністр підтвердив підтримку довгострокового стратегічного альянсу між США й Туреччиною і пообіцяв, що Сполучені Штати продовжать стояти пліч-о-пліч зі своїм союзником по НАТО проти спільних загроз", - зазначили з цього приводу в оборонному відомстві США.

Повідомляється, що глава Пентагону в Анкарі провів зустрічі з президентом, прем'єр-міністром і міністром національної оборони Туреччини. Картер також відвідав будівлю турецького парламенту, де йому продемонстрували наслідки недавньої спроби державного перевороту.

Картер подякував президенту Туреччини за рішучість у боротьбі з тероризмом, а також життєво важливу підтримку кампанії проти ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Сторони обговорили останні успішні зусилля в рамках операції "Щит Євфрату", при цьому було наголошено на необхідності посилити й закріпити успіх, що передбачає "збільшення військового співробітництва та зміцнення гуманітарної й цивільної діяльності".

Крім того, США і Туреччина домовилися підтримувати часті контакти по всьому спектру взаємних інтересів, в тому числі щодо тісної координації в зусиллях коаліції щодо ураження ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-