Австралійців попередили, що не рятуватимуть їх за кордоном задарма

Австралійців попередили, що не рятуватимуть їх за кордоном задарма

Укрінформ
МЗС Австралії виставило на публічне обговорення Стратегію консульських дій на 2017-2019 рр., яка визначить, куди будуть спрямовані і як розподілені консульські ресурси.

Про це повідомив сайт австралійського МЗС.

«Австралійці повинні бути повністю підготовлені для поїздки за кордон і взяти на себе відповідальність за індивідуальні рішення щодо мандрівки. Це включає отримання страховки, розуміння умов страхового полісу та ознайомлення з порадами МЗС щодо безпеки і законів різних країн», - йдеться у повідомленні.

За даними опитування, проведеного на замовлення уряду Австралії і Ради із страхування, 8%  австралійських мандрівників (850,000) виїжджають за кордон без страховки. Багато з них помилково вважають, що уряд Австралії сплачуватиме їхні медичні рахунки або витрати на медичну евакуацію в разі необхідності.

Крім Стратегії, зовнішньополітичне відомство Австралії оприлюднило звіт про консульську допомогу, надану МЗС австралійським громадянам впродовж 2015-16 рр. Згідно з документом, впродовж цього періоду надано допомогу понад 1500 австралійцям, які були заарештовані за кордоном (у порівнянні з 1256 у попередньому році), і майже 1700 австралійцям, госпіталізованим за кордоном (у порівнянні з 1453 особами минулого року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-