США внесли до списку найнебезпечніших терористів одного з командирів Хезболли

США внесли до списку найнебезпечніших терористів одного з командирів Хезболли

Укрінформ
Державний департамент США оголосив про внесення до переліку найбільш небезпечних терористів одного з командирів Хезболли Хайтама Аді Табатабаї.

Про це йдеться в офіційному документі відомства, поширеному в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держдепартамент вніс Хайтама Алі Табатабаї (Haytham ‘Ali Tabataba’i), відомого також як Абу Алі аль-Табатабаї до Списку терористів особливої категорії (SDGT)", - зазначається в офіційному документі.

Це рішення запроваджує санкції відповідно до Розпорядження 13224, яке поширюється на іноземних осіб, що мають намір або вже становлять серйозний ризик терористичних актів, "загрожуючи безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів".

Санкції передбачають блокування всього майна Табатабаї, яке перебуває під юрисдикцією США. Іншим підприємствам та фізичним особам у Штатах забороняється брати участь у будь-яких угодах з ним. Крім того, таким особам обмежується доступ до фінансової системи Сполучених Штатів.

За інформацією Держдепу, Хайтам Алі Табатабаї є командиром угруповання Хезболла в Бейруті (Ліван). Він командував спецназом Хезболли в Сирії, і, за деякими повідомленнями, в Ємені. У цих двох країнах він також забезпечував проведення навчань, переправлення озброєння та персоналу в рамках заходів щодо дестабілізації обстановки в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-