Протести у ПАР: правоохоронці розігнали студентів гумовими кулями

Протести у ПАР: правоохоронці розігнали студентів гумовими кулями

Укрінформ
Правоохоронці застосували світлошумові гранати, сльозогінний газ та гумові кулі для розгону сотень студентів, які вимагали запровадження безкоштовної освіти в університеті Західного мису в Кейптауні.

Reuters зазначає, що протести тривають вже кілька тижнів і вимусили президента ПАР Якоба Зуму утворити урядову групу для вирішення питання.

Адміністрація університету заявила, що припиняє усі лекційні заняття до кінця академічного року, що закінчується у грудні. «Сьогодні ситуація у студмістечку загострилася, стало очевидно, що продовжувати звичайні заняття, не наражаючи на небезпеку студентів та персонал, неможливо», - повідомили в університеті Західного мису.

Від рук протестувальників серйозно постраждав охоронець університету, також під час зіткнень загорівся один із корпусів.

У столиці країни Преторії поліція попередила населення про можливий студентський марш до будівлі уряду.

Reuters пояснює, що протести щодо ціни навчання в університеті , яка є недоступною для темношкірих студентів і має зрости на 8% наступного року, підкреслюють розчарування населення через нерівність, яка досі існує в ПАР, хоча апартеїд було скасовано в країні більше 20 років тому назад.

Фото: alriyadh.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-