Політика Канади щодо Росії з точністю повторює ставлення НАТО - МЗС

Політика Канади щодо Росії з точністю повторює ставлення НАТО - МЗС

Укрінформ
Рішення Канади припинити спілкування із Росією було помилковим та має бути зміненим.

Таку думку під час дебатів у парламенті висловив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Минулі 10 років Канада допустила помилку, скоротивши спілкування із Росією. Необхідно підтримувати діалог. В минулому ми робили саме так і це окупилося, тож ми продовжуватимемо діяти таким чином. Це є частиною вирішення», - сказав Діон.

Однак, він наголосив, що Канада багато у чому не згодна із Росією і прямо заявлятиме про це. «Звичайно, у нас є серйозні побоювання стосовно дій Росії по всьому світу. Ми засуджуємо її ставлення стосовно України та Сирії і прямо говоритимемо про це», - зазначив міністр.

Дін додав, що політика Канади щодо Росії з точністю повторює ставлення НАТО. «Всі наші союзники та НАТО як організація дотримуються двох стратегій щодо Росії: потужне стримування та діалог. Канада діятиме так само», - підсумував дипломат.

Нагадаємо: після початку російської агресії проти України Канада практично повністю припинила будь-які перемовини із Росією з усіх питань. Однак, чинний уряд неодноразово заявляв, що прагне відновити спілкування із РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-