Amnesty засудила скасування рок-опери в Омську

Amnesty засудила скасування рок-опери в Омську

Укрінформ
Скасування виконання рок-опери "Ісус Христос – суперзірка" в Омську під тиском політичної прокремлівської групи являє собою посягання на свободу слова та приклад втручання націоналістично налаштованих "активістів" у культурне життя Росії.

Про це заявила правозахисна організація Amnesty International.

"Це, можливо, всього лише одне скасування одного показу, але це – симптом зростаючого впливу проурядових націоналістичних угруповань на культурне життя сучасної Росії, де свобода художнього вираження звужується з кожним днем", – сказав представник AI Денис Кривошеєв.

На запит громадської організації "Сім'я, любов, Отечество" виконання класичної рок-опери "Ісус Христос – суперзірка" у місті було скасовано. У своєму зверненні активісти організації заявили, що ця рок-опера нібито є "безперервним богохульством і нехтуванням сакральних смислів; вона містить глузування над вірою і хулу на святі образи". Навіть сама назва постановки "являє собою знущання над священними поняттями", йдеться у документі.

Омська влада стверджуэ, що не маэ відношення до ухваленого рішення. Однак, за даними правозахисників, рішення прийняв директор музичного театру Омська під тиском скарг, що надійшли.

Amnesty International нагадало, що в РФ це далеко не перший приклад грубого втручання провладних активістів у культурне життя, свободу творчості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-