США почали операцію із звільнення Мосула від ІДІЛ

США почали операцію із звільнення Мосула від ІДІЛ

Укрінформ
Операція із звільнення іракського Мосула від терористичного угруповання "Ісламська держава" почалася ввечері в суботу.

Про це повідомляє агентство Анадолу з посиланням на Омера Хуссейна, командира курдського військового формування "Пешмерга".

За його даними, американські гаубиці, розміщені за 20 км від міста, почали завдавати ударів по цілях ІДІЛ у Мосулі, і це перша частина загальної операції.

Хусейн також сказав, що військові літаки коаліції також завдають удари по районах, де розташовувалися терористи.

"Терористи ІДІЛ почали палити шини, щоб за димом приховати свої позиції від бойових літаків. Крім того, вони підпалили нафту в канавах, виритих навколо міста", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні прем'єр-міністр Іраку повідомив, що США відправлять в Ірак 615 військовослужбовців для участі в підготовці операції із звільнення Мосула від бойовиків. Зокрема, це інструктори і військові радники, які будуть працювати з іракськими силовими структурами і курдськими військовими формуваннями.

За словами міністра оборони США Ештона Картера, крім участі у підготовці до штурму Мосула американці будуть "захищати і розширювати успіхи іракських силовиків по всій країні".

Мосул, розташований приблизно за 400 кілометрів на північ від Багдада, найбільше місто, що перебуває під контролем "Ісламської держави". У США вважають, що військові Іраку можуть звільнити місто від ІДІЛ до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-