Мінтранс РФ запропонував ввести плату за перетин кордону на автомобілі

Мінтранс РФ запропонував ввести плату за перетин кордону на автомобілі

Укрінформ
Мінтранс РФ виступив з ініціативою ввести плату за перетин держкордоний кордон автомобілями та вантажними поїздами, передбачається, що гроші підуть на облаштування пунктів пропуску.

Про це пише газета "Комерсант" у четвер.

"На першому етапі платними пропонується зробити автомобільні та залізничні пункти пропуску через кордон. З автотранспорту міністерство пропонує брати гроші в залежності від його категорії (легковий або вантажний), залізничного - за тонну вантажу", - повідомляє видання.

Пропозиція запровадити плату за користування прикордонними пунктами пропуску транспорту для компенсації витрат на їх реконструкцію, облаштування та експлуатацію, за даними джерела видання, знайомого з його змістом, Мінтранс підготував на виконання доручень за підсумками минулого в кінці серпня в Южно-Сахалінську засідання Державної прикордонної комісії.

За термінами реалізації ідеї та розміру плати Мінтранс пропозицій не представив, уточнило джерело. За його словами, міністерство пропонує створити єдиного оператора зтягнення плати за аналогією з системою "Платон", взявши її елементи за основу для введення нового збору.

У Мінтрансі на запит не відповіли.

Інше знайоме із ситуацією джерело виданню повідомило, що плата за користування погранпунктами може бути введена вже в другій половині наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-