У Македонії на антиурядові протести вийшли тисячі людей

У Македонії на антиурядові протести вийшли тисячі людей

Укрінформ
У столиці Македонії Скоп'є маршем пройшли кілька тисяч людей, що протестують проти керівництва консервативної правлячої партії VMRO-DPMNE та їхнього лідера Ніколи Груєвського перед достроковими виборами у грудні.

Про це повідомляє EurActiv.

"Ми пишемо історію, повалюємо режим, повертаємо нашу свободу", - заявив лідер опозиції Зоран Заєв на мітингу перед будівлею парламенту.

Як повідомляється, марш, організований головною опозиційною партією Соціал-демократів, був проведений у день 75-річчя антифашистського повстання Македонії проти болгарських, італійських і німецьких окупантів на початку Другої світової війни.

Цей мітинг став першим масовим вуличним протестом з червня, коли на акції виходили тисячі прихильників опозиції та людей, які підтримують уряд.

Македонія перебуває в глибокій політичній кризі починаючи з лютого 2015 року, коли Заєв почав оприлюднювати записи, що свідчать про причетність чиновників високого рівня до корупції та інших злочинів.

Як повідомляв Укрінформ, Груєвський пішов у відставку в січні після 10 років при владі. Нещодавно політичні партії Македонії домовилися провести вибори 11 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-