У Британії прогнозують €73 мільярди річних збитків від

У Британії прогнозують €73 мільярди річних збитків від "жорсткого" Brexit

Укрінформ
У разі "жорсткого" розвитку подій при виході Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу, країна втрачатиме до 66 млрд фунтів стерлінгів (73 млрд євро) на рік.

Про це попереджує Казначейство Великої Британії, повідомляє Independent.

"Велика Британія втрачатиме до 66 млрд фунтів на рік, якщо слідуватиме так званому сценарію жорсткого Brexit, залишаючи єдиний ринок і митний союз ЄС", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, у разі виходу з єдиного ринку і повернення до правил Світової організації торгівлі, при торгівлі з континентальною Європою ВВП Британії може знизитися на 9,5% порівняно з показником, який був би досягнутий при збереженні членства в ЄС.

Дія такого спаду матиме руйнівні наслідки для державного сектора країни: уряд буде змушений скорочувати витрати або підвищувати податки.

Слід зазначити, що прогнози засновані на дослідженні, опублікованому колишнім міністром фінансів країни Джорджем Осборном під час кампанії перед референдумом з виходу Британії з Євросоюзу. Незважаючи на дискредитацію, якої зазнали дослідження під час розгляду, Міністерство фінансів досі опирається на ці дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-