Канада може посилити санкції проти Росії

Канада може посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Електронна петиція із закликом посилити санкції проти Росії шляхом ухвалення так званого акту Магнітського набрала у Канаді необхідну кількість підписів та буде передана на розгляд уряду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, після того як документ буде презентовано у федеральному парламенті, уряд матиме 45 днів на підготовку письмової відповіді. 

На переконання автора петиції, колишнього депутата федерального парламенту Юрія Шумка, блокування ухвалення «акту Магнітського» «подасть міжнародній спільноті сигнал, що ми відмовляємося від наших принципів і переконань, винагороджуючи корупціонерів і порушників прав людини у Росії».

Сам законопроект, що дозволяє накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу, було подано до обох палат канадського парламенту ще на початку травня. Однак міністр закордонних справ Стефан Діон заявив, що чинне законодавство Канади дозволяє забороняти в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Натомість уже на наступний понеділок заплановане засідання парламентського комітету із закордонних справ, на якому розглядатиметься доцільність ухвалення «списку Магнітського» та готуватимуться відповідні рекомендації уряду.

Нагадаємо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-