Європарламенту пропонують визнати, що РФ веде проти Європи інформвійну

Європарламенту пропонують визнати, що РФ веде проти Європи інформвійну

Укрінформ
У Європарламенті пропонують визнати на політичному рівні ведення Росією інформаційної війни проти Європи.

Про це йдеться у проекті резолюції «Про стратегічні комунікації», схваленому сьогодні профільним комітетом ЄП, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Європарламент визнає, що Росія агресивно застосовує широкий спектр засобів та інструментів, зокрема спеціальних організацій («Русский мир»), багатомовних телевізійних каналів («Россия сегодня»), інформаційних агентств (РИА «Новости», «Спутник»), соціальні та релігійні об'єднання (включаючи Православну церкву), соціальні медіа та інтернет-тролів, що загрожує західним цінностям, розділяє Європу, акумулює внутрішню підтримку та створює сприйняття країн Східного партнерства як таких, що не відбулися», - йдеться у документі.

Автор проекту резолюції польський депутат Анна Фотига також наголосила, що російська стратегічна пропаганда спрямована на підрив суверенітетів країн Центральної та Східної Європи, а також вдається до фальсифікування історії.

Проект резолюції затверджено у комітеті із закордонних справ та буде остаточно проголосований на пленарному засіданні Європарламенту восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-