Польща не погодиться на примусові квоти для біженців - Качинський

Польща не погодиться на примусові квоти для біженців - Качинський

Укрінформ
Лідер правлячої у Польщі партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський заявив, що Польща не погоджуватиметься на примусові квоти для біженців, які пропонує Німеччина іншим країнам ЄС.

Про це він заявив в інтерв’ю впливовим французьким, іспанським та німецьким ЗМІ, зокрема "La Repubblica", “Die Welt", "El Pais", "Le Figaro", "Le Soir", "Tages-Anzeiger", повідомляє РАР. 

“Ми відчуваємо тиск, але ми не змінимо думку (щодо квот на розподіл біженців між країнами ЄС – Ред.). Можливо, за запрошенням усіх мігрантів, аби вони приїхали до Польщі, без консультації з європейськими партнерами стояло переконання у корисності цього для німецької економіки... ЄС і Німеччина легко забувають, що понад мільйон українців – це переселенці, яких прийнято в Польщі”, - вважає Качинський.

Торік Польща видала українцям 930 тис. різного роду віз. В цьому році очікується, що ця цифра може перевищити мільйон.  Офіційно, станом на серпень 2016 року 84 тис. українців мають документи, що дозволяють постійне, або тимчасове (до трьох років) проживання в Польщі.

Таким чином, в Польщі може зараз перебувати кількасот тисяч українців в якості трудових мігрантів. Водночас, статус біженця в Польщі офіційно мають лише кільканадцять громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-