ГУАМ вважає вибори у Грузії вільними та справедливими

ГУАМ вважає вибори у Грузії вільними та справедливими

Укрінформ
Вибори до парламенту Грузії, які відбулися 8 жовтня, можна назвати справедливими і вільними.

Про це заявив генеральний секретар міжнародної організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) Алтай Ефендієв на брифінгу у Тбілісі, повідомляє "Грузія online".

"Наша спостережна місія знаходиться в Грузії на запрошення парламенту. Ми несподівано відвідали виборчі дільниці в Тбілісі і Мцхета. У нас немає важливих зауважень у зв'язку з виборчим процесом. Була зафіксована висока активність виборців. Вибори можна оцінити як справедливі та вільні", - сказав Ефендієв. 

Депутат Верховної Ради України Іван Крулько зазначив, що грузинське законодавство практично виключає підтасовування результатів голосування.

"Я можу підтвердити, що на тих дільницях, де ми спостерігали за виборчим процесом, все було мирно, за винятком зауважень деяких ЗМІ... Я хочу відзначити деякі позитивні норми грузинського законодавства, що практично виключають фальсифікацію виборів", - сказав Крулько.

Представники ГУАМ спостерігали за парламентськими виборами на дев'ятьох виборчих дільницях - у Тбілісі, Мцхета і Церовані (регіон Мцхета-Мтіанеті). До делегації увійшли п'ять осіб - депутати з Азербайджану та України.

Як повідомляв Укрінформ, у парламентських виборах в Грузії, які відбулися в суботу, 8 жовтня, взяли участь 19 партій, шість виборчих блоків і незалежні кандидати. На даний час Центральна виборча комісія Грузії обробила дані з 63,4% дільниць. За підсумками підрахунків, на виборах парламенту дев'ятого скликання лідирує правляча партія "Грузинська мрія" - 49,93% голосів, найбільша опозиційна партія "Єдиний національний рух" набрала 26,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-